Historie.

Da Romerriget gik under, var den katolske kirke de første til at anvende det koncept, som vi i dag kalder en foundation. Kirken blev anset for at være en “Himmelsk Foundation”, hvor dens forskellige organer havde legal kontrol over “fædrenes arv”.

En foundation blev indledningsvis etableret til alment nyttige formål. Den blev ikke brugt til private formål som at tjene familiernes individuelle interesser.

Konceptet med en “Privat Foundation” er temmelig nyt og blev set første gang i 1926, hvor Fyrstendømmet Liechtenstein vedtog en “Lov om personer og virksomheder”, som for første gang etablerede et koncept for “Familie Foundation” til gavn og glæde for et eller flere familiemedlemmer. I Panama blev en “Private Foundation” mulig fra 1995. Den blev skabt efter model fra reguleringen af foundations i Liechtenstein. Senere fremkom foundations i mange andre lande, bl.a. Seychellerne og Jersey i 2009, Isle of Man i 2011 og Guernsey i 2012. Panama er i dag hjemsted for mere end 400.000 foundations og corporations.

Læs mere om foundations her

Back to Top