August nyhed 2015.

 


En fornuftig måde at købe hus på

England er verdens største marked for offshore opkøb af fast ejendom. Den enorme efterspørgsel og ønsket om at have bolig i London stammer hovedsagelig fra Mellemøsten, Rusland og Kina.

Men kompetente skatte- og investeringsrådgivere har banet vejen for, at også englænderne selv kan opkøbe boliger gennem velstrukturerede offshore instrumenter. Det samme gælder for danskerne. Det er den legitime anvendelse af skattefri midler, der gør det muligt.

Anglo-Corp hjælper med at skabe den optimale offshore selskabsstruktur, som muliggør favorable investeringer i danske boliger.

Offshore virksomheder snupper £150 mia af det britiske ejendomsmarked

David Cameron kaldte det en ny “Domesday Book” – et register over britisk ejendomme købt gennem udenlandske selskaber. Nu har The Sunday Times foretaget den mest komplette analyse af tinglysningskontorets data til dato for at afsløre, at en værdi på mere end £150mia af ejendomme i England og Wales er blevet købt af offshore virksomheder siden 1999. Tallet er næsten lige så stort som dette års udgifter til velfærd og forsvarsbudgetter tilsammen.

Undersøgelsen viser, at en gade i det centrale London har 149 boliger, der ejes af virksomheder placeret i skattely, købt for i alt £563 mio. På en nærliggende vej, er 101 ejendomme købt af virksomheder offshore og solgt kumulativt for £348 mio.

Under en tale i Singapore i sidste måned vedrøremde behovet for at takle korruption, sagde Cameron, at han ønskede at afsløre de “anonyme skuffeselskaber”, der anvendes til at købe luksus ejendomme, nogle ved brug af “stjålne eller hvidvaskede kontanter”.

Omfanget af denne opgave fremgår af en analyse af 96,440 ejendomshandler fra 35,922 selskaber registreret af tinglysningskontoret i de seneste 15 år.

Mens nogle af ejendommene er kommercielle, såsom kontorbygninger eller indkøbscentre, så siger Kontoret for National Statistics at 73% af værdien af ejendomstransaktioner vedrører boligejendomme – hvilket betyder en anslået værdi på £112 mia blev brugt på huse og lejligheder ved hjælp af offshore virksomheder mellem 1999 og udgangen af 2014.

Brugen af virksomheder, baseret i skattely som de britiske Jomfruøer (BVI) og Cayman Islands, til  køb af ejendomme rækker langt ud over London. I Maidenhead, Berkshire, er næsten £350 mio blevet brugt af offshore-selskaber siden 1999. Opkøbene omfatter et hotel købt af et BVI – baseret firma for £6,4 mio i januar sidste år og et nærliggende hus, beliggende ved Themsen blev købt for £1,3 m samme måned.

Udgifter på næsten £250 mio er blevet registreret for 146 ejendomme i et enkelt postnummerområde i Bristol mellem 1999 og 2014. I samme periode, blev mere end £200 mio brugt på 152 ejendomme i to postnummerområder i Cardiff og £323 mio på 87 ejendomme i et postnummerområde i Canterbury i Kent.

Gaden med det største antal af boligejendomme købt af offshore-virksomheder er Lancaster Gate, en vej med to lange rækker af rækkehuse tæt på Hyde Park, hvor en fem-værelses lejlighed i øjeblikket ligger på markedet for £24m. De 149 ejendomme er solgt for i alt £563 mio og er nu sandsynligvis meget mere værd.

I nærliggende Holland Park, hvor hvide rækker af imponerende victorianske huse, er meget populære blandt berømtheder og ledende erhvervsledere, blev £348 mio brugt på 101 boliger fra virksomheder baseret i udlandet i lande, der omfatter de Britiske Jomfruøer, Cypern og Schweiz.

I Brompton Square i Kensington og Chelsea, hvor lokale butikker omfatter et Porsche showroom og en Swarovski smykke butik, blev et 23.000 sq ft hus købt for £28m i 2011 af et BVI-baseret selskab. Denne imponerende ejendom var tidligere ejet af Achilleas Kallakis, en græsk bolighaj der afsoner en syv års fængselsdom for bedrageri på £750m.

Naboer hævdede i sidste uge, at dets nye ejere havde overbudt et medlem af saudiske kongefamilie at sikre handlen.

Med henvisning til Achilleas, Tony Knight, et medlem af Knightsbridge Residents Association, der bor i ejendommen overfor, sagde: “Jeg er ikke anti-udlændinge, udlændinge har købt ejendomme i London i lang tid, men det er ikke godt, når de uønskende opkøber hele kvarterer.”

En ejendom i Pall Mall, tidligere ejet af Crown Estate, og efter sigende brugt af MI6 som et sted for at interviewe potentielle rekrutter, blev solgt til Mike Spink, en boligbaron, for £65,5 mio. i november 2013 gennem Decimus Limited, et Jersey-baseret skuffeselskab. En kilde tæt på Spink sagde at et offshore firma var blevet brugt, fordi udenlandske investorer i ejendommen ønskede en “skatteneutral” base til at samle deres penge.

Kilden tilføjede, at mens Spink betalte fuld britisk skat af hans formue, var der andre investorer  “respekterede super-velhavende enkeltpersoner”, som ønskede at reducere deres skatteopgørelse på indtægter fra renovationen, hvis de holdt eventuelt overskud uden for Storbritannien.

De £150 mia tal vil sandsynligvis være en betydelig undervurdering, fordi tinglysningskontoret data ikke fik oplyst en pris for 34,4% af transaktioner fra udenlandske virksomheder siden 1999.

Anglo-Corp Limited100 Pall MallSt JamesLondon SW1Y 5NQRing: +44 (0) 1473 249 024 / +45 7044 4024Email: info@anglo-corp.dk

Skype: anglo-corp

www.anglo-corp.dk

 

Back to Top